Tips jimat beli tiket flight airasia

April 23, 2019 By:

TIPS JIMAT MEMBELI TIKET FLIGHT AIRASIA

Ada beberapa cara untuk anda beli tiket flight. Contohnya melalui perbankan internet seperti M2U / CIMBClicks / RHBNow atau melalui kad kredit MasterCard / VISA.

Kalau beli tiket flight AirAsia menggunakan perbankan internet seperti M2U dan CIMBClicks, anda akan dicaj RM6 setiap kali anda membayar menggunakan perbankan internet.

Kalau pembelian tiket flight AirAsia menggunakan kad credit MasterCard / VISA pula, anda akan dicaj RM22 per transaksi. Mahal giler. Sudahla penat-penat buru tiket murah, lepastu kena caj mahal untuk processing fees. Serupa beli harga biasa!

Sebenarnya ada cara untuk korang elak dikenakan processing fees AirAsia ni. Caranya dengan menggunakan kad BIGPay AirAsia. Dengan menggunakan AirAsia BIGPay ini, anda hanya perlu bayar harga tiket flight saja. Zero processing fees !

BIGPay AirAsia ni sejenis debit card. Korang perlu top up card ini dan boleh guna di mana-mana saja seluruh dunia! Janji ada logo MasterCard. Rate dia pun berbaloi tau. Dan yang paling best, setiap transaksi pembayaran, korang akan dapat BIG Points AirAsia!

1. Download apps BIGPay di Google Play / Apps store
2. Apply kad BIGPay melalui apps BIGPay (Free )
3. Top up RM20 untuk aktifkan kad tersebut.( RM20 ini anda akan dapat balik so total dalam akaun akan ada RM30)
4. Jangan lupa masukkan referal code dan korang akan dapat RM10 secara percuma!

Kad debit BIGPay anda akan dipos dlm masa 5 Hari bekerja atau kurang daripada tu selepas kad diaktifkan. Dan anda boleh gunakan kad tersebut untuk beli tiket AirAsia serta pelbagai lagi! Cepat dapatkan kad BIGPay ini! Jangan lupa masukkan referal code tau! Anda akan dapat credit tambahan PERCUMA RM10 selepas pengaktifan.

Sumber : facebook netizen

Leave a Reply