Teknologi

Info untuk apps developer android dan ios

Perisian di dalam telefon menjadi tular dan sangat penting buat sesetengah individu. Penghasilan perisian yang terlalu banyak membuatkan lambakan perisian berada di google play dan juga Apple Store.

Siapakah developer apps?

Developer apps adalah individu/kumpulan yang bertanggungjawab membangunkan perisian mengikut trending dan kehendak semasa. Menghasilkan sesuatu perisian yang memuaskan hati pengguna bukanlah suatu perkara yang mudah. Amatlah penting bagi apps devoloer untuk tidak mudah berputus asa menghasilkan perisian yang berkualiti dan disukai ramai orang.

Untuk menghasilkan perisian telefon bagi android adalah Android Studio. Mudah untuk anda menggunakan Android Studio jika perisian komputer anda merupakan daripada jenama Intel Inside. Ini kerana android studio memerlukan sokong hxtm untuk melaksanakan emulator android yang terdapat bersama android studio tersebut.

NM sendiri telah mula berjinak dalam menghasilkan apps. Dan sehingga kini NM telah berjaya menghasilkan 2 apps untuk googleplay. NM bukanlah berlatar belakangkan programmer atau seangkatan dengannya. Ini menunjukkan ia boleh dipelajari oleh sesiapa pun. Masa dan tenaga anda perlu invest untuk perkara sebegini.

Jangan mudah putus asa. Dan selamat mencuba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: