Info untuk apps developer android dan ios

February 27, 2020 By:

Perisian di dalam telefon menjadi tular dan sangat penting buat sesetengah individu. Penghasilan perisian yang terlalu banyak membuatkan lambakan perisian berada di google play dan juga Apple Store.

Siapakah developer apps?

Developer apps adalah individu/kumpulan yang bertanggungjawab membangunkan perisian mengikut trending dan kehendak semasa. Menghasilkan sesuatu perisian yang memuaskan hati pengguna bukanlah suatu perkara yang mudah. Amatlah penting bagi apps devoloer untuk tidak mudah berputus asa menghasilkan perisian yang berkualiti dan disukai ramai orang.

Untuk menghasilkan perisian telefon bagi android adalah Android Studio. Mudah untuk anda menggunakan Android Studio jika perisian komputer anda merupakan daripada jenama Intel Inside. Ini kerana android studio memerlukan sokong hxtm untuk melaksanakan emulator android yang terdapat bersama android studio tersebut.

NM sendiri telah mula berjinak dalam menghasilkan apps. Dan sehingga kini NM telah berjaya menghasilkan 2 apps untuk googleplay. NM bukanlah berlatar belakangkan programmer atau seangkatan dengannya. Ini menunjukkan ia boleh dipelajari oleh sesiapa pun. Masa dan tenaga anda perlu invest untuk perkara sebegini.

Jangan mudah putus asa. Dan selamat mencuba.

Tags:

Leave a Reply