Zero rated interest installment, Senheng. Panduan beli secara tunai.

March 14, 2020 By:

Ini bukan kisah nak promote Senheng ke ape, ia lebih pada nak kongsi pengalaman NM membeli dengan SenHeng secara Online. Installment pula tu. Yang lagi best pada kadar zero interest.

Kebiasaannya kalau berlaku pembelian secara installment ni, mesti atau pasti akan ada kadar bunga/faedah yang terselit sekali. Biasa NM tengok agak tinggi juga rate nya.

Jadi kali ni NM rasa NM akan kongsi pengalaman NM beli secara online menggunakan perkhidmatan Senheng. First sekali NM perlu daftar di Website Senheng. Anda perlu isikan email dan password sahaja.

Lepas dah login, cari produk yang dikehendaki. Macam NM haritu NM beli Samsung Galaxy A51. Nama A51 dah macam nama satu tempat kontroversi di America, Nevada. Warna yang NM pilih adalah White dan Installment selama 12 bulan.

-Screenshot view dari mobile
Ada beberapa option yang perlu anda pilih lepas dah tahu nak beli produk yang mana, anda perlu juga pilih tiga lagi pilihan:

  • Cara pembayaran (cash/onlinebanking/installment)
  • Tempoh installment kalau anda pilih belian secara “zero interest installment”. Sehingga 36 bulan.
  • Tempat penghantaran (store/lokasi)

Kalau anda pilih store senheng yang terdapat lebih 100 outlet, ia mengambil masa 2 hingga 7 hari waktu bekerja untuk sampai ke store yang anda pilih

Kalau anda pilih lokasi tertentu, ia mungkin mengambil masa 14 hari waktu bekerja atau lebih.

Itulah kekurangan beli secara online. Lambat.

Untuk kes NM, ia mengambil masa selama 4 hari waktu bekerja. Dan NM memilih untuk pungut di Store Senheng. Kalau ada sebarang aduan atau apa-apa persoalan boleh terus call khidmat pelanggan di:

+6016 299 1398
Mon to Fri | 9.30am – 5.30pm

Boleh juga anda download apps khas senheng di Google Play, App Store dan App Play(Huawei). Dalam tu boleh menggunakan quickchat untuk berhubung dengan khidmat pelanggan mereka.

Itu sahaja untuk perkongsian kali ini. Andai bermanfaat, sila kongsi. Selamat berbelanja.

One Reply to “Zero rated interest installment, Senheng. Panduan beli secara tunai.”

Leave a Reply