GayaHidup Keluarga Teknologi

Cara renew insurans kereta waktu Covid 19 online

Ada banyak cara nak buat insurans. Cuma waktu covid ni memang pergerakan agak terhad, dan kalau boleh nak semua setel dengan hujung jari je.

NM jumpa lah satu cara yang agak mudah nak renew ni.

Pegi je ke laman web bolehcompare ni. Then anda kena isi lah detail-detail yang dia minta tu.

Antara dokumen perlu dilampirkan adalah :

1. Salinan geran anda, atau

2. Salinan Cover insurans anda yang terkini.

Boleh lah pilih anda nak guna insuran dari syarikat mana yang agak-agak berkenan di hati.

BolehCompare ni sangat mudah, dan anda boleh terus bandingkan dengan harga-harga yang ditawarkan.

Jangan dah mati insurans nanti, kena tahan dengan abg JPJ pula, dah satu kerja nak kena pergi mahkamah macam dalam artikel NM sebelum ni certia pasal pengalaman di saman JPj di Proses Saman JPJ di Mahkamah, kalau tak lepas, boleh buat cuba buat pula rayuan.

Elakkan dari disaman JPJ, RM300 bakal melayang.

Semoga NM dapat mudahkan urusan anda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: