Kedai makan kafe kampung kaw di Port Dickson, Menu Kuih Gemuk

September 20, 2020 By:

Sebelum viral tentang kuih puri sewaktu zaman covid 19, di mana rata rata rakyat Malaysia cuba untuk membuat masakan menu roti puri, di satu kafe di ceruk Port Dickson telah menkomersialkan terlebih dahulu.

Menu yang dinamakan adalah “Kuih Gemuk”. Panggilan ini digunakan turun temurun oleh generasi owner tersebut kerana orang luar lebih mengenali dengan nama Kuih Puri. Mana NM tahu? Rahsia lahhh..

Antara menu fofular di Kafe Kampung Kaw

Di hidang panas panas dengan sambal istimewanya yang juga resepi warisan mereka, memang sesuai sebagai kudapan santai santai.

Kuih gemok dan sambalnya

Kalau anda rasa nak makan yang berat sikit, di sini ada menu menu lain juga. Tetapi NM sangat sangat suka dengan nasi lemak kambing bakaw dia. Ngam sangat. Harga pun boleh terima akal. Standard harga waktu sekarang lah. Jangan bandingkan dengan zaman purba kala, memang tak sesuai. Sedap. Serius.

Waktu operasi pula dari jam 8.30 pagi sehingga 2.30ptg. Jangan lewat, takut habis. Orang sentiasa ramai lagi lagi waktu cuti. Jadilah early bird walaupun anda sedang mood bercuti untuk bersarapan di sini. Hari Isnin tutup ya.

Pun begitu, penyediaan parking juga luas dan mencukupi, cuma laluan lorong nak masuk ke sini agak sempit, seperti Warung Bunian di Bangi juga.

Rata rata pengunjung ke port dickson wajib jadikan restoran ini sebagai kedai makan yang perlu di toghai.

Lokasi googlemaps : KafeKampungKaw

NM dah berpeluang singgah ke sini sebanyak dua kali. Kuih gemok, nasik lemak kambing bakaw, nasi lemak ayam, bubur, bihun sup dan nescafe ais. Antara menu yang NM dah rasa. Selamat menyantap buat semua. Jaga penjarakkan sosial.

Leave a Reply