Connect Samsung Galaxy Buds+ dengan Windows 10

November 10, 2020 By:

NM ada bercerita tentang gadget baru yang NM beli dari Senheng pada posting lepas di Galaxy Buds+ first review.

Untuk kali ini NM nak guide macam mana nak connect device Buds+ ni ke Windows.

1. Pergi ke Setting Bluetooth. Ada dua cara, satu di Icon sebelah kanan bawah, ada lambang macam huruf B(refer gambar di bawah. Atau anda boleh pergi ke control panel untuk ke setting bluetooth.

2. Off dulu bluetooth komputer (jika sedang on), buds case pun perlu tutup dahulu.

3. Tekan “add device bluetooh or other device” di bahagian atas.

4. Kemudian pilih option “Bluetooth”.

5. Baru lah buka case buds tu. Kemudian tunggu.

6. Part sini sebenarnya NM agak struggle, beberapa kali percubaan baru lah berhasil.

7. Nanti anda akan nampak device anda contoh Buds+(A5663).

8. Tekan pada device tu then you are good to go. Boleh guna dah.

Itu sahaja dari NM kali ini, harap membantu. Bye.

Leave a Reply