Mudah betul edit PDF Online guna Sejda

March 11, 2021 By:

Ramai yang rasa susah nak edit PDF. Sesetengah dari kita anggap format PDF sudah tak mampu di edit lagi.

Jangan risau, kita buat dia.

Kalau dulu terpaksa menggunakan perisian Adobe reader. Kini dah boleh buat secara Online je. Mudah pulak tu.

  1. Pertama anda boleh pergi ke laman rasmi sejda www.sejda.com.
  2. Tekan Button hijau “Upload PDF file” seperti di bawah :

3. Anda boleh pilih sama ada nak tambah Text, letakkan link, atau pelbagai lagi pilihan yang boleh dilakukan. Anda juga boleh delete apa2 yang terdapat dalam tu untuk ditukarkan.

4. Dah berpuas hati dengan edit yang dilakukan. Tekan button “APPLY Changes”. Kemudian DOWNLOAD!

NM ada beberapa tips & trick untuk edit. Kena panjang akal sedikit. Mungkin anda sendiri boleh godek godek.

Lagi satu sebelum ini Sejda memberikan perkhidmatan secara percuma, tapi mungkin untuk cover perbelanjaan server dan hosting website tersebut, mereka telah melimitkan penggunaan sebanyak 3 kali sahaja setiap PC setiap satu jam.

Tetapi bg NM, ia memadai. Benda free. Tapi kalau nak cepat, boleh lah untuk sebulan dalam around RM 30.

Itu sahaja! harap membantu. Boleh DM NM seperti biasa jika perlu bantuan lebih. NM bantu dengan ikhlas insyallah. 😀

Leave a Reply